NAZAJ

S59DTB Radioklub

Pionirska 7, p.p.48, SVN-9252 RADENCI SLOVENIJA ( 00386 51 315 557 E-mail: Radioklub@radenska.si

Bančni račun: 02341-0015845866 Davčna Št.: 40718603, Matična št.: 5830184, Vpis: Upravna enota G.Radgona, vložna št.: 026-09/93

 

Poročilo predsednika o delu radiokluba v letu 2004:

 

Leto 2004 je preteklo in prišel je čas, da ugotovimo, kako smo bili uspešni.

V mesecu marcu smo imeli občni zbor, katerega se je udeležil tudi predsednik ZRS Rudi Bregar, aprila pa smo se udeležili občnega zbora Zveze radioamaterjev Slovenije v Ptuju.

V mesecu februarju smo izvedeli, da bo v občini Gornja Radgona potekala velika prireditev ob vstopu Slovenije v Evropsko Unijo. Poleg glavne prireditve je potekalo še polno raznih drugih promocij in tu smo radioamaterji videli priložnost, da se pokažemo tudi mi. Z Bertom, ki mi je ves čas nudil podporo in sodeloval z glavnim organizatorjem prireditve sva sestavila poslovni načrt, s katerim sva tudi uspela na izboru. Tako nas je kar nekaj iz našega radiokluba, ter iz radiokluba Gornja Radgona preživelo tri dni v Osnovni šoli Gornja Radgona. Udeležencem smo prikazali nekaj utrinkov iz našega dela, Mirko Pelcl je poskrbel tudi za malo zgodovine in vojaške tehnike, ostali za tehniko, ki jo ustvarjamo sami, ves čas pa smo vzpostavljali zveze z radioamaterji po celem svetu. V ta namen smo pridobili tudi priložnostni klicni znak S50EUR in ga uporabili tudi na majskem UKV tekmovanju. Zvezo smo vzpostavili z preko 1800 radioamaterji iz več kot 70 držav celega sveta. V ta namen smo dobili tudi nekaj finančnih sredstev, ki smo jih porabili za tiskanje priložnostnih QSL kartic in za potrošnji material, nekaj pa nam je, na račun tega, da smo vsi delali brez zaračunavanja stroškov, ostalo na klubskem računu. Vsem iz našega radiokluba in tudi ostalih, se zahvaljujem za res uspešno izpeljano akcijo.

Športnemu društvu smo pomagali pri organizaciji maratona treh src ter se udeležili obeh kolesarskih maratonov. Na maratonu treh src smo ponovno sledili prvega in potem zadnjega tekmovalca s pomočjo paket in GPRS omrežja. Zahvalil bi se posameznikom, ki so z svojo opremo to omogočili. Pozval bi vse, da se teh prireditev udeležite v čim večjem številu tudi letos.

Uspelo nam je prihraniti, ter še dodatno pridobiti dovolj finančnih sredstev, da smo lahko nadaljevali z gradnjo klubskih prostorov na Zgornjem Kocjanu. Tako smo odstranili lesene brune ter zazidali nove stene. Prav tako se je nabavil tudi material za več kot polovico plošče. Nekaj sredstev smo prenesli tudi v letošnje leto. Delo je bilo precej nevarno in imeli smo tudi nekaj sreče, da nismo imeli nezgod. Radenska bo letos zapustila prostore AOP in tako bomo tudi mi ostali brez naših prostorov v Radencih. Tako si bomo letos morali urediti nove prostore, tako da se bomo lahko vsaj za silo preselili v njih. Na srečo nam bo na pomoč priskočila tudi Občina Radenci, saj je predvidela za nas tudi nekaj sredstev iz proračuna. Iz teh sredstev bomo nabavljali material, dela pa bomo v večini opravljali sami. Z veliko volje in truda, ter mogoče še kako pomočjo, nam bo to tudi uspelo. Tu bi zaprosil vse, ki mogoče poznate koga, ki bi nam lahko pomagal, materialno, ali drugače, da mi to tudi sporočite, da bomo poskušali skupaj napraviti čim več. Poleg tega, pa pridite tudi pomagat, ko bomo dela izvajali.

Tudi lani smo se udeležili skoraj vseh UKV radioamaterskih tekmovanj in zasedali kar dobre uvrstitve. Posamezni člani so tekmovali tudi v drugih tekmovanjih, koliko je imel pač kdo volje in časa. Sodelovali smo tudi na KV prvenstvu, kot posamezniki in kot ekipa S53DTB in se uvrstili na osmo mesto v Sloveniji. Mogoče bi se uvrstili tudi bolje, če bi nas tekmovalo več. Omejitve števila tekmovalcev ni, tako da bi lahko sodelovali vsi, ki ste takrat že imeli dovoljenje za delo na KV področju. Tu mislim predvsem na operaterje prejšnje tretje klase, ki lahko sedaj delate tudi na nižjih področjih.

Ne smem izpustiti tistega malo manj tehničnega in bolj zabavnega dela. Kislo juho moram omeniti. Z Dinijem sva spet dokazala, da radioamaterji vemo, kaj sodi v kotel. Nekako pa to ne spremeni tega, da se gostje ne udeležijo našega tradicionalnega srečanja vseh članov z družinami in ostalimi, s katerimi sodelujemo. Udeležba je s strani članov zadovoljiva, gostje in povabljeni pa nekako ne zaidejo k nam. Kulinarično ponudbo smo spet popestrili, pa bo mogoče letos udeležba boljša, bomo videli.

Menim, da smo lansko leto zaključili uspešno. Napravili smo toliko, kot smo imeli volje in kolikor smo bili pripravljeni žrtvovati svojega časa. Upam, da bo tudi letos tako in da bomo s sodelovanjem in skupnim delom drugo leto še zadovoljnejši.

 

 

Radenci, 18. marec 2005

Predsednik:

Janko ŠAUPERL