NAZAJ Kronologija našega kluba 
Bilo je leta 1968. Nekaj entuziastov se je v Radencih odločilo, da se bomo začeli ukvarjat z radioamaterstvom. G. Anton Grčar iz radiokluba YU3DBC je začel s tečajem telegrafije. Ustanovili smo YU3DTB sekcijo kluba v M. Soboti. Na ustanovni skupščini in zakuski smo rekli, naj bo klicni znak YU3DTB in to Dobri Tatarski Biftek. 

qsl-old-r.jpg (28668 bytes)qsl-old-c.jpg (23920 bytes)

Naše bivše QSL karte

old1.jpg (32309 bytes)

Prve zveze na novi postaji

 
 

old2.jpg (38601 bytes)Grcar Tone.jpg (29540 bytes)

Utrinek pred YU3DBC---- Prvi mentor Tone Grcar

maraton1.jpg (33980 bytes)

Prvo sodelovanje na maratonu Tri srca

Preselili smo se  na novo lokacijo, uredili prostore, nabavili nove KV in UKV postaji, ker je stare aparature povozil čas in z mlado generacijo članov začeli tako rekoč na novo. Prenehali smo razmerje kot sekcija radiokluba S59DRA, ustanovili svoj radioklub,  obdržali stari klicni znak S59DTB, pridobili še S53DTB za UKV in se zagnali na delo. Člani starega radiokluba S59DRA so nam za kazen sicer odnesli s sabo naše stare diplome in del inventarja, vendar nam to ni vzelo poguma. 
Lokacija v Radencih je na nadmorski višini 200m, kar pa je za resnejše delo v tekmovanjih na UKV prenizko. Zato smo se lotili iskanja lokacije, ki ne bi bila preveč oddaljena od Radenc in primerna za tekmovanja. Našli smo prostor v Zg. Kocjanu, malem zaselku blizu Radenc na nadmorski višini 300m. Postavili smo si stari bivalni kontainer, mu naredili streho in preuredili. Zraven smo postavili antenski stolp višine 30m. Nanj namestili UKV in UHF antene, tako da imamo primerno lokacijo izven naselja in radio motenj.       .

lokacija6.jpg (33448 bytes)

Tekmovalna lokacija

Še kakšna slika

 WRTC2000

.